The Art of Revolution; Tunisia, Egypt, what’s next?

Woensdag 9 februari 2011, 20.00- 22.00 in De Balie, Amsterdam

7 euro / 5 euro (korting)

Voertaal: Engels

Overal ter wereld kijken mensen vol verwachting toe hoe de Egyptische en Tunesische bevolking wereldgeschiedenis aan het schrijven is. Is dit het begin van een beweging die zich als een olievlek verspreidt over de regio en daar voorbij?

Op woensdag 9 februari spreken kunstenaars, activisten en specialisten uit Egypte, Tunesië, Nederland en Syrië in De Balie over de revolutie, voorgeschiedenis en toekomst van zowel Egypte, Tunesië en de regio vanuit de (underground) artscene in beide landen.

Wereldleiders worstelen openlijk met het herzien van hun beleid en strategieën ten aanzien van de razendsnelle veranderingen binnen de internationale arena. Kranten, televisieprogramma’s, blogs en tweets buitelen over elkaar heen met scoops en het laatste nieuws. Zowel in de politiek als de media wordt verrast gereageerd op de huidige ontwikkelingen in Noord- Afrika en het Midden Oosten. Echter, in de artscene van zowel Tunesië als Egypte brengen kunstenaars en andere artiesten door middel van hun werk al jarenlang een afwijkend geluid ten gehore en zijn ze al jaren bezig nieuwe blauwdrukken voor de toekomst te ontwikkelen. 

Wij presenteren een avond vol film, hip hop, theater, blogs, skype en discussie.

Met: Hassouna Mansouri (filmcriticus ), Sabri Saad El Haamus (artistiek leider theatergroep DNA), Amjad Baiazy (activist), Petra Stienen (auteur van ‘Dromen van een Arabische Lente’), Sami ben Gharbia (digitaal activist) en vele anderen… Houd onze website in de gaten voor een update van gasten en artiesten.

Presentatie: Farid Tabarki

Kaarten zijn te koop via www.debalie.nl, telefonisch te reserveren op werkdagen tussen 16.00 en 17.00 via tel.nr. 020-5535100 of aan de deur te koop. De kassa is alleen geopend bij programma’s waarbij kaartverkoop plaatsvindt. De kassa is dan anderhalf uur voor aanvang geopend. Gereserveerde kaarten moeten drie kwartier voor aanvang opgehaald zijn, daarna vervalt uw reservering.

Dit programma is een coproductie van De Balie, SICA, Hivos, IKV Pax Christi/PAX it, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Neil van der Linden en Hassouna Mansoura        

Advertenties

Over Evert- Jan Grit

programmaleider Midden-Oosten
Dit bericht werd geplaatst in Arabische Wereld en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s