Verdwijning geweldloze denker Dr Muhammad Ammar

Dr Muhammad Ammar (r) met sheikh Jawdat Said

Dr Muhammad Ammar (r) met sheikh Jawdat Said

De geweldloze islamitisch denker Dr Muhammad Ammar is verdwenen sinds maandagavond 3 mei. Volgens berichten zou hij verzocht zijn naar het presidentieel paleis te komen om zijn Routekaart, een politiek voorstel om uit de huidige patstelling te komen, te bespreken. Sindsdien is er niets meer over hem vernomen.

Dr Muhammad Ammar is arts en geweldloos denker en activist. Hij is lid van de groep van sheikh Jawdat Said. Dr Muhammad komt uit het dorp Nimr bij Deraa. Ook zijn schoonzoon Osama Nasar werd recentelijk gearresteerd in zijn huis in Daraya. Hij wordt volgens berichten vastgehouden door de luchtmacht-veiligheidsdienst. Eergisteren werd ook Dr Ma’mun Bayram, de schoonzoon van sheikh Jawdat Said, gearresteerd in zijn praktijk in Masaken Barzeh in Damascus.

Dr Muhammad Ammar is een van de ondertekenaars van de Damascus Declaration uit 2005. Ook ondertekende hij eind maart, samen met andere bekende activisten als de mensenrechtenadvocaat Haitham al-Maleh en imam Mouaz al-Khatib, de Verklaring aan het Syrische volk die IKV Pax Christi en Hivos ondersteunden. Muhammad Ammar is een van de leiders van de vreedzame protesten, zie hier bijvoorbeeld een video waarin hij de demonstratie in Jasem toespreekt (Arabisch):

Advertenties

Over Marjolein Wijninckx

Marjolein is programmaleider Midden-Oosten en woont en werkt in Jordanie. Volg haar op Twitter @paxmarjolein.
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Verdwijning geweldloze denker Dr Muhammad Ammar

 1. Pingback: Dr Muhammad Ammar vrijgelaten – velen nog vast ondanks amnestie | Nassama نسمة

 2. Marjolein Wijninckx zegt:

  Net werd via de Facebook pagina voor vrijlating van Dr Muhammad Ammar http://on.fb.me/iZMFwI bekendgemaakt dat zijn broer en zonen hem hebben kunnen bezoeken vandaag in de Adra gevangenis, dat hij het goed maakt en in gezelschap verkeert van Dr Ma’moun Bayram.

 3. Pingback: Over “de” christenen in Syrie | Nassama نسمة

 4. Marjolein Wijninckx zegt:

  “STOP HET BLOEDVERGIETEN IN SYRIË!”
  Demonstraties voor politieke hervorming in Syrië zijn de laatste weken met zeer harde hand neergeslagen. Meer dan vierhonderd mensen werden gedood, velen door veiligheidstroepen tijdens vreedzame protesten. Honderden mensen zijn gearresteerd en lopen zeer groot risico op marteling. Teken voor 18 mei de petitie aan president Bashar al-Assad en vraag om een einde aan het bloedvergieten!

  Lees verder:
  http://www.amnesty.nl/in_actie_petitie/72996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s