Veiling: kindertekeningen uit Syrische vluchtelingenkampen

In Citykerk het Steiger (Hang 18, Rotterdam) zal op zaterdag 9 juli vanaf 19.30 uur een veiling worden gehouden van tekeningen die Syrische kinderen in de vluchtelingenkampen op grens van Turkije maakten. Met hun tekeningen vragen de ‘Syrische kinderen van de rekening’ aandacht voor hun ervaringen.

Op zaterdagavond 9 juli worden de tekeningen geveild. De opbrengst gaat terug naar de kampen om de broodnodige voeding, kleding, medicijnen en toiletartikelen voor de kinderen aan te schaffen. De Rotterdamse filmmaker Rosh Abdelfatah was de afgelopen weken in het grensgebied. Twaalf jaar geleden vluchtte hij uit Syrië naar Nederland. Om de kinderen een gezicht te geven en aandacht voor hun verhalen te vragen, zette hij weer voet in zijn vaderland. Hij bracht tekenmateriaal de kampen in en vroeg de kinderen hun wereld te tekenen.

Hun wereld zoals die nu is: vol geweld en angst, en ook de wereld waar zij van dromen: een wereld waarin zijn gewoon weer kind kunnen zijn. De actie ‘Syrische kinderen van de rekening’ is een project van het Jasmijnplein, ‘Syrische lente in Rotterdam.’ Het Jasmijnplein wordt ondersteund door de Socialistische Partij en de Partij van de Arbeid en GroenLinks Rotterdam. Hang 8 is de huidige locatie van het Jasmijnplein. Meer info: jasmijnplein@gmail.com

Advertenties

Over Evert- Jan Grit

programmaleider Midden-Oosten
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s