Bericht uit Khan es-Sheh kamp

Khan es-Sheh 2013 March 5

Verwoesting in Khan es-Sheh na bombardementen 13 maart 2013

Afgelopen woensdag, 13 maart 2013, werd het Khan-es-Sheh kamp bij Damascus, een Palestijns vluchtelingenkamp, de hele dag gebombardeerd door het Syrische leger. Het kamp ving duizenden gevluchte gezinnen op uit omringende plaatsen, zoals Darayya en Mouadamiyyeh, en kampen, zoals Yarmouk, Sayyida Zeinab en Deraa. Na de bombardementen zijn de bewoners van Khan es-Sheh en hun gasten massaal op de vlucht geslagen.

Clusterbom gevonden in Khan es-Sheh vluchtelingenkamp

Clusterbom gevonden in Khan es-Sheh vluchtelingenkamp

 

Bij de bombardementen zijn ook clusterbommen ingezet. De foto hiernaast toont een van de clusterbommen die de activisten in Khan es-Sheikh fotografeerden.

 

 

Onze partnerorganisatie Aidoun doet wat ze kan om de mensen die in Khan es-Sheh zijn gebleven, te ondersteunen zodat ze kunnen blijven. Dankzij de donaties die via Adopt a Revolution zijn binnengekomen is al voor 2 maanden steun voor het Aidoun centrum in Khan es-Sheh opgehaald. Bedankt daarvoor, de hulp is nu meer nodig dan ooit!

Khan esSheh 2013 March 1De Palestijnse bevolking in Syrie voelt zich in de steek gelaten door hun officiele vertegenwoordigers. “De Palestijnse facties en de PLO hebben geen woord gezegd over wat er in Khan es-Sheikh is gebeurd”, aldus een van onze contacten. “De UNRWA, de VN-organisatie die verantwoordelijk is voor dienstverlening aan de Palestijnse vluchtelingen, houdt de deuren van haar Damascus Training Centrum gesloten voor de vluchtelingen uit Khan es-Sheh die daar aankloppen. We hebben echt niemand anders meer dan God,” zegt hij, verwijzend naar de leuze die veel wordt gebruikt tijdens de demonstraties.

Advertenties

Over Marjolein Wijninckx

Marjolein is programmaleider Midden-Oosten en woont en werkt in Jordanie. Volg haar op Twitter @paxmarjolein.
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Bericht uit Khan es-Sheh kamp

  1. Pingback: Bericht uit Khan es-Sheh kamp | Wapenfeiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s