Bombardementen Ghouta gaan door, bericht uit Damascus

De schijnwerpers zijn allemaal gericht op de chemische aanvallen op de voorsteden van Damascus, de Ghouta. Ondertussen gaan de bombardementen op deze wijken door en verkeren vluchtelingen in gevaar. Twee Syrische contacten die ik sprak vertelden daarover het volgende:

“De situatie is slecht. De Ghouta wordt nog steeds gebombardeerd. We kunnen het geluid hiervandaan [centrum van Damascus] heel hard horen. Onder de slachtoffers [van de chemische aanvallen] zijn tientallen van onze buren en vrienden uit Zamalka. Hele families zijn gedood (MW: 18 leden van dezelfde familie zouden bijvoorbeeld zijn omgekomen). En desondanks zijn de bombardementen niet opgehouden. De gewonden worden lokaal behandeld. In het centrum van de stad is de situatie draaglijk. Maar er wordt gezocht naar mensen van buiten. Er is veel angst.”

Een ander contact vertelt:
“Sinds gisteren zijn de aantallen vluchtelingen uit de getrofen gebieden enorm. Ze zitten bovenop elkaar in Damascus, ze weten niet waar ze heen moeten gaan. Het regime bedreigt ze met nieuwe massamoorden als ze niet naar huis toe gaan. Ze hebben hen een ultimatum gesteld om de opvangplaatsen zoals moskeeen te ontruimen. Dit betekent dat wat er werkelijk aan de hand is, nog veel erger is dan wordt geschreven en uitgezonden. Ik ben bang dat het ergste nog moet komen. Dat Assad dit met alle bevrijde gebieden doet voordat hij verdwijnt.”

Advertenties

Over Marjolein Wijninckx

Marjolein is programmaleider Midden-Oosten en woont en werkt in Jordanie. Volg haar op Twitter @paxmarjolein.
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s