Wat vinden Syriers (deel II)

In de hele stroom aan opinies en berichten over Obama en Kerry’s  moves (meesterzet of stommiteit?) en het nieuwe elan van Ruslands diplomatie dreigt het probleem waar het eigenlijk over moet gaan: namelijk Syrië, naar de achtergrond te verdwijnen. Verleden week vroegen we Syriërs wat ze vonden van een mogelijke aanval door de VS, nu de vraag aan een Syriër*  over wat hij vindt van de aanval die niet doorgaat.

Kafr Anbel,13 september 2013

Kafr Anbel,13 september 2013

“Syriërs zijn gefrustreerd. Niet omdat de aanval niet doorgaat, maar vooral omdat de internationale gemeenschap de enorme tragedie die de Syriërs doormaken heeft teruggebracht tot het al dan niet gebruiken van chemische wapens door het regime. In feite heeft Assad een vrijbrief om door te gaan met het moorden. Zolang hij maar geen chemische wapens gebruikt: give us the weapons we don’t like & keep on using the ones we are ok with. Ik ben bang dat het regime dit helemaal zal uitbuiten. Ze zullen het weer weten te verkopen dat ze de druk van de VS hebben weerstaan en Obama hebben verslagen. De helden. Ze zullen nog bruter gaan optreden en alle internationale aandacht zal uitgaan naar het eindeloze gesteggel over het lokaliseren, overhandigen en vernietigen van de chemische wapens. Het is walgelijk”

* Per mail en Skype. Vanwege veiligheidsredenen anoniem. Hij verblijft wisselend in Turkije en het noorden van Syrië.

Advertenties

Over Evert- Jan Grit

programmaleider Midden-Oosten
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wat vinden Syriers (deel II)

 1. Louis Hofman zegt:

  @LikoedNederland: graag een onderbouwing van de door u geponeerde stellingen. En dan niet door links naar berichten van b.v. RT, Fox News etc.. Maar naar berichtgeving van b.v. Amnesty International en HRW.

  @Evert-Jan: Ik sluit mij helemaal bij jou aan.

 2. likoednederland zegt:

  De ‘rebellen’ plegen toch minstens zo veel oorlogsmisdaden als de regeringstroepen?

  Ze eten de harten van hun tegenstanders, doden kinderen, plegen massaverkrachtingen op basis van fatwas dat ze Syrische vrouwen en jonge meisjes mogen verkrachten enz. enz.

  • Beste Likud Nederland. Ik daag jullie (je?) uit om a: bekend te maken wie je bent b: om met mij het gesprek aan te gaan over wat jullie drijft, wat jullie probleem is c: om een volgende keer face to face in gesprek te gaan. Mijn naam is Evert-Jan Grit, wat is de jouwe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s