Gelukkig: Marcell en Mohammed zijn vrij!

Nog geen twee uur hebben ze vastgezeten in een cel van de shariarechtbank van Ahrar al Sham in Aleppo. Boze activisten togen meteen naar de rechtbank en eisten de vrijlating van de activisten die waren gearresteerd, on line gesteund door duizenden mensen wereldwijd. Marcell en Mohammed werden vrijgelaten.

de bijeenkomst in Aleppo, voor de arrestatie, Marcell en Mohammed zitten in het midden, vooraan. In de gaten gehouden door militieleden.

de bijeenkomst in Aleppo, voor de arrestatie, Marcell en Mohammed zitten rechts vooraan. In de gaten gehouden door militieleden.

Goed nieuws. Het laat zien dat herrie en druk helpt. Het laat zien dat als je samen opstaat tegen onrecht, als je de grens aangeeft, dat ze naar je luisteren.

Want waar ging het om? Marcell, Mohammed en vele anderen waren bijeen in Aleppo om de revolutie die drie jaar geleden begon te herdenken, en vooral om de idealen van vrijheid, waardigheid en vrede levend te houden. En dan wordt je gearresteerd omdat je geen hoofddoek op hebt? Door een stel gewapende mannen, die waarschijnlijk niet eens uit Aleppo komen? Kom nou!

Het slechte nieuws is dat Marcell pas vrij kon komen nadat ze een document ondertekende dat ze in het vervolg een hoofddoek zou dragen. Ze heeft het gedaan en ze is woest.

De activisten van Kesh Malek laten het er niet bij zitten en eisen opheldering en excuses. Marcell en Mohammed kennende ben ik ervan overtuigd dat ze doorgaan tot ze die gaan krijgen…..

Blijf ze vooral volgen en blijf de activisten steunen in hun strijd voor een vrij Syrië voor iedereen

Wordt vervolgd

Namens Marcell en Mohammed dank voor iedereen die z’n steentje heeft bijgedragen en het nieuws heeft verspreid.

Advertenties

Over Evert- Jan Grit

programmaleider Midden-Oosten
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gelukkig: Marcell en Mohammed zijn vrij!

  1. UPDATE: Het “leger van de Mujahedin” biedt z’n diepe en oprechte verontschuldigingen aan. Het is niet hun bedoeling om vrijheden van burgers in te perken etc. etc. Ze verontschuldigen zich voor de gebeurtenissen en behandeling van de gevangen en Marcell. Ze zeggen niet dat ze geen hoofddoek meer hoeft te dragen, maar ook niet dat ze dat nu wel moet… https://www.facebook.com/kesh.malek.syria/photos/a.333545153353719.72088.314668838574684/682232985151599/?type=1&theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s