Uithongering als wapen in Syrië op agenda VN

Vandaag organiseert PAX samen met Denemarken een paneldiscussie bij de Verenigde Naties in New York over omsingeling en uithongering als wapen in Syrie. Opnieuw vraagt PAX aandacht voor de oorlogsmisdaden die nu begaan worden in Syrië. De tactiek van omsingeling en uithongering van steden en dorpen, het blokkeren van humanitaire hulp, mág niet meer gebeuren.

Twee ooggetuigen die zelf ontsnapt zijn aan een omsingeling, vertellen hun verhaal. Daarop reageren experts van Amnesty International en de hulpverleningstak van de Syrische Oppositie coalitie. Al op 22 februari nam de VN Veiligheidsraad unaniem een resolutie aan waarin de strijdende partijen opgeroepen werden om toegang tot humanitaire hulp te garanderen. De omsingeling van Homs door het regime van president Assad werd daarbij met name genoemd.

De permanente vertegenwoordigingen van verschillende landen, waaronder Nederland, Luxemburg en Frankrijk, ondersteunen de bijeenkomst van donderdag 5 juni. Via http://webtv.un.org/ is de discussie vanavond vanaf 19.15 uur te volgen. Volg vandaag ook de twitter van PAX en retweet #LifeUnderSiege.

Advertenties

Over Marjolein Wijninckx

Marjolein is programmaleider Midden-Oosten en woont en werkt in Jordanie. Volg haar op Twitter @paxmarjolein.
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s