Arab Camera Festival Rotterdam steunt de Mustafa Qarman school in Aleppo.

Van 12-14 december is het jaarlijkse Arab Camera Festival in Rotterdam met films uit en logo arabcameraover de Arabische wereld. Dit jaar zijn dat een aantal ‘lichtpuntjes uit het donkere Midden-Oosten’, als tegengif tegen het geweld en de somberheid die nu zo het nieuws bepalen. Om dit te onderstrepen heeft het festival besloten om van elke gekocht kaartje één euro te doneren aan een goed doel, waaronder de Mustafa Qarmanschool. Komen dus!

Een absolute aanrader is de openingsfilm op 12 december; Ladder to Damascus. Deze film lanceert de kijker naar het hart van de eeuwenoude Syrische hoofdstad. De film volgt het leven van jonge Syrische studenten die worstelen met het leven, de liefde en de alomtegenwoordigheid van het Syrische conflict – dat mensen van wantrouwen tot angst en wanhoop drijft. Subtiel laat de film de impact van de oorlog zien zonder de kijker te confronteren met het grove en directe geweld.

Still uit Ladder to Damascus

Still uit Ladder to Damascus

Dat geldt voor alle films, Het Arab Camera Festival kiest er bewust voor geen hardcore oorlogsbeelden te laten zien, maar laat door zijn filmselectie liever subtiel zien hoe oorlog, dictatuur en angst het dagelijkse leven van mensen in het Midden-Oosten ingrijpend veranderen. Het Festival zoomt in op pioniers die van de gebaande wegen durven af te wijken, en daarmee soms de woede van hun maatschappij op de hals halen.

Om de daad bij het woord te voegen steunt het festival een aantal projecten van durvers, pioniers en voorlopers. Van elke gekochte ticket gaat een euro naar een door de bezoeker zelf te kiezen project, waaronder de Mustafa Qarman school Aleppo. De twee andere projecten zijn een kinderkanker ziekenhuis in Egypte en de circusschool Shems’y in Salé, Marokko. Naast de films een extra reden om het festival te bezoeken!

Arab Camera Festival 12-14 december, Cinerama, Rotterdam

 

Advertenties

Over Evert- Jan Grit

programmaleider Midden-Oosten
Dit bericht werd geplaatst in Arabische Wereld, Nassama. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s