Over Nassama

Elk jaar, op de eerste dag van de lente, verlaten Egyptenaren massaal de steden en dorpen om in de buitenlucht te vertoeven om, omringd door vrienden en familie, de frisse en zuivere lentelucht in te ademen. Dit is het Shamm An-nasim – het “Opsnuiven van de Lente” feest. Er waait deze dagen een frisse bries door het Midden Oosten, er is veel verandering in de lucht. Het woord Nassama betekent ‘frisse bries’, of ‘adem, ziel’. Tegelijk is het een samentrekking van Nashat As-salam Al-madani, maatschappelijk vredesactivisme. Dit is de beweging die vredesorganisatie PAX in het Midden Oosten ondersteunt. Zo hopen we bij te dragen aan de wind van verandering die door de regio gaat. Deze blog van medewerkers van het Midden-Oosten team van PAX probeert duiding en richting te geven  aan die wind van verandering –  de komst van de lente.

Disclaimer: Op deze blog leest u posts  van medewerkers van PAX over hun werk, wat ze bezighoudt, hun programma’s en wat ze dagelijks doen. Posts  van medewerkers worden geplaatst op persoonlijke titel en geven dus niet per definitie de visie en denkwijze van de organisatie weer. PAX is als organisatie niet verantwoordelijk en/of  aansprakelijk voor voor de inhoud.

Een reactie op Over Nassama

  1. Mostafa zegt:

    Heel mooi en duidelijk verwoord. De verplichtingen komen inderdaad met de erkenning van SOC. Hopelijk zal ook het besef ontstaat dat wanneer men er in staat is om een misdaad te voorkomen ook daartoe verplicht is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s