Adopt a Revolution – 14 maart in De Balie

Aan de vooravond van één jaar Syrische revolutie maakt IKV Pax Christi de balans op tijdens de lancering van de campagne ‘Adopt a Revolution’ op 14 maart in debatcentrum De Balie. Met Wassila Hachchi (D66), Joël Voordewind (CU) (o.v.b.), Petra Stienen en Frenk van der Linden.

Beelden van geweld overheersen de berichtgeving over Syrië. Maar wat is er nu eigenlijk aan de hand? Is er nog vreedzaam burgerverzet over en maakt dat nog kans? Hoe ga je om met de roep om bescherming van burgers? Moeten we militair ingrijpen in Syrië?

Aan het woord komen Abrahim Miro, Suhair Attassi en Khalil al-Haj Saleh, vertegenwoordigers van de Syrische oppositie, over hun visie op een toekomstig Syrië. Nederlandse politici vragen we hoe zij de roep om steun en bescherming van burgers denken te beantwoorden. Onszelf stellen we de vraag wat wij in Nederland kunnen doen om de Syrische oppositie te ondersteunen.

De campagne ‘Adopt a Revolution’ ondersteunt de Syrische lokale burgercomités zowel moreel als financieel in hun vreedzaam verzet en hun streven naar een vrij Syrië voor alle burgers. Maar de revolutie is niet alleen een zaak van gedeserteerde militairen en gewapende groepen geworden. Door het gehele land zijn er groepen Syrische burgers en lokale burgercomités, die zich nog steeds op een vreedzame manier inzetten voor een Syrië waarin plaats is voor alle burgers, ongeacht geloof of etniciteit. Hén willen we steunen.

Als u deze avond bij wilt wonen, meld dat dan door te mailen naar info@ikvpaxchristi.nl , o.v.v. Adopteer een Revolutie.

Voertaal: Engels en Nederlands
Locatie: De Balie Amsterdam
Route: Klik hier
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: verplicht
Informatie: info@ikvpaxchristi.nl

Advertenties

Over Marjolein Wijninckx

Marjolein is programmaleider Midden-Oosten en woont en werkt in Jordanie. Volg haar op Twitter @paxmarjolein.
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s